V meste odštartrovali celoslovenskú súťaž mladých maliarov - natieračov

29.03.2011 Snina

Snina 29. marca (TASR) - V Snine sa dnes začala celoslovenská súťaž v maliarskych a natieračských prácach. O víťazstvo v tejto disciplíne medzi sebou zápasia zverenci desiatich škôl a reedukačného centra, ktorí navštevujú vo svojich zariadeniach predmet Stavebná výroba.
Hovorkyňa sninského magistrátu Zuzana Krupa TASR informovala, že dvojdňová súťaž sa koná pod záštitou Ministerstva školstva SR, Združenia odborných učilíšť Slovenska a Odborného učilišťa internátneho so sídlom v Snine.
Krupa vysvetlila, že podobné súťaže sa organizujú v priebehu roka v iných slovenských mestách aj v ďalších študijných odboroch ako napríklad cukrár, kuchár, krajčír či obrábač kovov.
Ako dodala, zmyslom takýchto súťaží je vytvoriť podmienky pre rozvíjanie tvorivého myslenia žiakov, upevňovať v nich zmysel pre zodpovednosť či kolektívne rozhodovanie žiakov v atmosfére súťaženia.
Súťaž, pozostávajúcu z praktickej, ale aj teoretickej časti, v závere vyhodnotí odborná porota na základe výkonov jednotlivcov i celých súťažných družstiev. O víťazstve rozhodne počet získaných bodov, ale aj dosiahnutý čas. Pre najlepších sú pripravené okrem diplomov a pohárov aj vecné ceny.
 

Vyberte región